naświetlarnie w Warszawie, pytanko

pyt Q

witam, mam pytanko do znawców:) jaką byście polecili naświetlarnię w Warszawie, która robi matchprinty, cromaliny itd, generalnie proofy analogowe.
będę wdzięczny za pomoc
pozdrawiam Tomek

odp A

On -08-14 +, "poczta.onet.pl" said:
jaką byście polecili naświetlarnię w Warszawie, która robi matchprinty, cromaliny itd, generalnie proofy analogowe.
Artgraph. Wycofali sie Matchprintow (problemy z dostepnoscia materialow), ale dalej robia Cromaliny. No i maja bardzo dobre Epsony, gdybys jednak zdecydowal sie na bardziej wiarygodna probe kolorystyczna. Nie sa tani, ale solidni.
Tylko trzeba się upewnić, czy akurat nie mają rozkalibrowanej maszyny Ledwo przedwczoraj dostarczyli nam niejakiej rozrywki z tego powodu ;) Z obłędem w oczach szukałam innego wykonawcy cromalinów i niewielu znalazłam, ale Artgraph zidentyfikował problem i szybko wykonał prawidłowe wydruki. Ogólnie nasza firma chwali sobie współpracę, a ja wcześniej z tą naświetlarnią nie pracowałam, więc taki wypadek mnie trochę wystraszył, ale skończyło się dobrze :) Teraz czekam na zamówiony proof Kodak Approval, bardzo ciekawa, jak to wygląda.
Pozdrawiam, Carrie
PS. W innej naświetlarni mi powiedziano, że nie robi się już prób "ozasol" [ciągle nie wiem, czy to nazwa techniki, czy maszyny?], więc szukając proofów analogowych należy szukać matchprintu.

odp A

PS. W innej naświetlarni mi powiedziano, że nie robi się już prób "ozasol" [ciągle nie wiem, czy to nazwa techniki, czy maszyny?], więc szukając proofów analogowych należy szukać matchprintu. Carrie pisze:
Technologia firmy AGFA. Martwa od kilku lat. Niektórzy mylą Ozasol z Ozalidem. ;-)
Zbyszek Czapnik

odp A

witam, mam pytanko do znawców:) jaką byście polecili naświetlarnię w Warszawie, która robi matchprinty, cromaliny itd, generalnie proofy analogowe.
będę wdzięczny za pomoc
pozdrawiam Tomek
-- Wysłano z serwisu OnetNiusy: niusy.onet.pl
dzięki za info:) ja ze swojej strony moge tez podac dla zainteresowanych jeden namiar bo do tej pory z nich korzystałem i było ok. jednak ostatnie 2 matchprinty jakie dostałem spowodowały u mnie mdłosci i wytrzeszcz oczoof:) dlatego szukam czegoś alternatywnego w razie co gdyby sie sytuacja powtórzyła.
dla zainteresowanych: krystel.com.pl miła obsługa, szybkie terminy i przystepne ceny ale ostatnio troche mnie ruszylo to co dostałem, moze to tylko jednorazowy przypadek.
pozdrawiam t.

Dodaj odpowiedź

Tytuł:

Mail: (w celu weryfikacji posta)