kolor ścian przy stanowisku DTP

pyt Q

Witam,
właśnie się szykuje do odmalowania pomieszczenia gdzie zajmuje się DTP i głównie kolorem. Wiem że najlepszy kolor ścian to neutralny szary, tylko jaki dokładnie? Jest określony jakiś konkretny? Jakiś numer RAL albo norma ISO?
Pozdrawiam Piotr

odp A

Jest określony jakiś konkretny? Jakiś numer RAL albo norma ISO?
Nie mam nic do Ciebie, ale czasem odnoszę wrażenie, że niektórym od tych norm, się w głowie poprzewracało:-) Pomaluj ściany na taki kolor jaki chcesz. rozumiem, ze neutralny szary sprawi, ze w oku nie będzie dominanty "obcego" koloru. Tylko że nikt nie ogląda twoich prac w idealnym środowisku. Idziesz ulicą, widzisz bilboard, na kolorowym bloku. Idziesz dalej, dostajesz ulotkę, którą czytasz na tle nie wiem. trawy, samochodów, ulicy.
pomaluj na mało krzykliwy kolor, który nie będzie na ciebie źle wpływał i to załatwi sprawę.
pozdrawiam b.

odp A

właśnie się szykuje do odmalowania pomieszczenia gdzie zajmuje się DTP i głównie kolorem. Wiem że najlepszy kolor ścian to neutralny szary, tylko jaki dokładnie? Jest określony jakiś konkretny? Jakiś numer RAL albo norma ISO?
Pozdrawiam Piotr

Nie popadaj w skrajnosci. Ja mam sciany na brudny czerwony kolor ale z podkladem matowym zeby swiatlo nie odbijalo sie jak od psich jaj. Nie wiem jak inni ale ja preferuje po prostu ciemne stanowisko pracy tak mi sie najlepiej pracuje. Kup sobie porzadny monitor a na scienie powies zdjecie chlopaka albo dziewczyny :)

odp A

Nie rob ze swojej pracowni studia foto. Szkoda zamykac sie na tyle godzin w takiej szarosci.
Pozdr. Q

Dodaj odpowiedź

Tytuł:

Mail: (w celu weryfikacji posta)