Corel Draw X3 - eksport do jpg tiff

pyt Q

Cześć,
znajomy ma problem, z którym ja niestety nie mogę mu pomóc. Ma wyeksportować plik z Corela X3, ma to być jpg/tiff o wymiarach mm na mm i rozdzielczości 130dpi. Niestety podczas eksportu nie może ustawić takich wartości. Z tego co wiem Corel nie pozwala na zbyt duże rozmiary dokumentów. Ktoś pomoże zadowolić drukarza?
pozdrawiam Pawelk pawelk napisał był:

Znajomy drukarz solwentowy mi podpowiedział rzecz, która jak na razie się sprawdza:
w Corelu wybierasz "Zamień na bitmapę", tu zadajesz rozdziałkę potem klikasz "edytuj bitmapę" dzięki czemu obraz otwiera się w PhotoPaincie. Plik, Zapisz, Tiff. Pozamiatane.
POzdrawiam

odp A

Znajomy drukarz solwentowy mi podpowiedzia³ rzecz, która jak na razie siê sprawdza:
w Corelu wybierasz "Zamieñ na bitmapê", tu zadajesz rozdzia³kê potem klikasz "edytuj bitmapê" dziêki czemu obraz otwiera siê w PhotoPaincie. Plik, Zapisz, Tiff. Pozamiatane.

niestety w X4 przy zamianie w bitmape przyjmuje dowolna rozdzielczosc ale stworzona (edytowana) w PP bitmapa "przycieta" jest do 30 000 pikseli ;( Nie wiem jak w innych nwersjach corela.
gajowy

odp A

Cze¶æ,
znajomy ma problem, z którym ja niestety nie mogê mu pomóc. Ma wyeksportowaæ plik z Corela X3, ma to byæ jpg/tiff o wymiarach mm na mm i rozdzielczo¶ci 130dpi. Niestety podczas eksportu nie mo¿e ustawiæ takich warto¶ci. Z tego co wiem Corel nie pozwala na zbyt du¿e rozmiary dokumentów. Kto¶ pomo¿e zadowoliæ drukarza?
pozdrawiam Pawelk
No dobra powiem wam jak z karola eksportowaæ JPG-i i Tify ponad 2,5 metra :)
ja robiê to tak: - przygotowan± prace eksportuje najpierw z rozdzielczo¶ci± 10 dpi i wymiary takie jakie sobie korel wymy¶la, (daje niska rozdzielczo¶æ ¿eby pik szubko siê wyeksportowa³) - nastêpnie robiê jeszcze jeden eksport, nadpisuj±c na poprzednio wyeksportowany plik, ale tym razem patrz±c na pole ze skala okazuje siê ¿e jest 100%, a wymiar taki jak w projekcie. Pozostaje oczywi¶cie jeszcze tylko wpisaæ rozdzielczo¶æ na130dpi lub inn± jak± sobie tylko wymy¶li³a drukarnia i gotowe.
to mi dzia³a³o na 9, dzia³a³o na 12, dzia³a³o na x3 i dzia³a na x4 - w razie w±tpliwo¶ci:) pozdrawiam Bartek
ta sama zasada jest dla JPG-ow i TIF-ow

odp A

No dobra powiem wam jak z karola eksportowaæ JPG-i i Tify ponad 2,5 metra :) Bartek pisze:
Nie wierze zadzia³a³o Mam plik o szeroko¶ci 0px wyeksportowany bezpo¶rednio z Corela 12. Szacuken!

Dodaj odpowied¼

Tytu³:

Mail: (w celu weryfikacji posta)