witam, czy zauwazyliscie jakies problemy w distilowanych pdfach przy uzyciu CREO joboptions (plus ustawienia startowe creo). ja zauwazylem w tifach, przy ukoĘnych, cienkich kontrastowych liniach typu fuga na wyplytkowanej scianie dziwne poszarpanie owych linii. wyglada jak sznurek bielizniany :)), taki nieregularny. nie jest to ladna, czysta ukosna linia tylko poszarpana. pojawia sie bardzo losowo i tylko w ukosnych liniach. nie sa to typowe schodki dla foty lowres, ta jest super, 300 dpi.
oto probka:
yfrog.com/3qpicture23ej
ten sam postscript distilowany np. press quality wyglada wlasciwie.
kris
ustawienia Creo do distilowania
witam, czy zauwazyliscie jakies problemy w distilowanych pdfach ten sam postscript distilowany np. press quality wyglada wlasciwie.
Krzysztof Kop pisze: []
Od przynajmniej 6 lat nie uzyłem distilera do celów produkcyjnych. Używam wyłączne wbudowanych mechanizmów InDesigna, Quarka, Corela i pełnego Acrobata+PitStop Pro.
Zbyszek Czapnik
Krzysztof Kop pisze: witam, czy zauwazyliscie jakies problemy w distilowanych pdfach [] ten sam postscript distilowany np. press quality wyglada wlasciwie.
Od przynajmniej 6 lat nie uzyłem distilera do celów produkcyjnych. Używam wyłączne wbudowanych mechanizmów InDesigna, Quarka, Corela i pełnego Acrobata+PitStop Pro.
W artykule Zbyszek Czapnik :
Zbyszku, sorry, ale chrzanisz.
Więc albo podaj tę magiczną naświetlarnię, która łyka eksporty z ID/AI/PS, albo przestańK.
Bo z moich doświadczeń wynika, że na 7 firm, z którymi w ciągu ostatnich trzech (tylko trzech, nie sięgam aż do _sześciu_) lat zdarzyło mi się współpracować, PDF eksportowanego z wyżej wymienionych nie przyjęła _żadna_. Za to PDF-y tworzone przez Distillera łyknęły wszyskie.
O Quarku się nie wypowiem, może _on_ akurat generuje poprawnego PDF - ale jakoś w to nie wierzę..
I co teraz? Podasz ten magiczny adres "jedynej słusznej naświetlarni"?
No, chyba że każdy wytworzony PDF poprawiasz Pitstopem. OK - ale wiesz, że Pitstop nie jest ani darmowy, ani obowiązkowy? :>
Pozdrawiam, Marek W.
Więc albo podaj tę magiczną naświetlarnię, która łyka eksporty z ID/AI/PS, albo przestańK. No, chyba że każdy wytworzony PDF poprawiasz Pitstopem. OK - ale wiesz, że Pitstop nie jest ani darmowy, ani obowiązkowy? :
Marek Włodarz pisze:
Każda przyjmująca PDF/X! Czyli praktycznie każda z CTP.
Walidację można zrobić gołym Acrobatem Pro.
Zbyszek Czapnik