Automatyzuje sobie prace z wykorzystaniem funkcji "punktory i numeracja" (w opcjach stylu akapitowego).
I natrafilem na chyba jakis błąd programu.
Przy pozycji "liczba" mozna wstawic znak specjalny, "symbol podrozdzialu". W tekscie pojawia mi sie symbol paragrafu (prawniczego, nie znak akapitu "pi"). Gdzie sie ustawia "symbol podrozdzialu"? Myslalem, ze w "uklad -> numeracja i opcje sekcji", ale tam mam wpisane zupelnie cos innego (tekst). Z tym, ze tam ta opcja nazywa sie "znacznik" podrozdzialu. Wiec moze to nie ta opcja.
Ktos tego z powodzeniem juz uzywal?
ID CS4 PL symbol znak podrozdzialu
pyt
Q
odp
A
Gdzie sie ustawia "symbol podrozdzialu"?
Numeracja i opcje sekcji>(w dolnej części okna) numeracja rozdziałów w dokumencie.
U mnie działa ok.
odp
A
Gdzie sie ustawia "symbol podrozdzialu"? Numeracja i opcje sekcji(w dolnej części okna) numeracja rozdziałów w dokumencie.
Moze troche pokretnie napisalem o co mi chodzi, ale to nie to.
W skrocie: chce, zeby lista numerowana poprawnie wstawiala symbol podrozdzialu (w tej chwili wstawia dziwny znaczek).
odp
A
Poszukaj w pomocy tam jest trochę o tym. Znacznik podrozdziału Należy wpisać etykietę, którą program InDesign będzie wstawiał w miejscu wskazywanym przez znacznik podrozdziału. Znacznik taki wstawia się za pomocą polecenia Tekst > Wstaw znak specjalny > Znacznki > Znacznik podrozdziału.